Семейството на Вяра
Семейството на Вяра
Благотворителен концерт „Деца свирят за деца“ ще се проведе в подкрепа на малчугани със синдром на Даун от Пловдив. В инициативата ще се включат 10 талантливи музиканти, възпитаници на Пловдивското и Софийското музикални училища. Те ще представят произведения от различни композитори и епохи – Фредерик Шопен, Пьотър Чайковски, Хенрик Виенявски, Сергей Прокофиев, Франциско Тарега, Хоакин Родриго. Основен акцент в програмата ще бъдат творби на Панчо Владигеров, на когото тази години отбелязваме 120 години от рождението.
 
21 март е Международният ден на хората със синдром на Даун. На този ден всички, които подкрепят кампанията, се обуват с шарени чорапи. Мотото й е „Светът е шарен“ и, обувайки цветни чорапи, се изпраща посланието „Аз приемам“.
 
„За нас, като родители на Вяра, 21 март е и скъп семеен празник, който с радост честваме със и заради нея“, коментира Надежда Тодорова, която е един от организаторите на благотворителния концерт и член на Сдружението на родителите на деца със синдром на Даун. С Фондация "Консонанс" имаме удоволствието за втора поредна година да ви поканим на благотворителния концерт „Деца свирят за деца“, каза още майката.
 
Събитието ще се проведе под патронажа на почетния консул на Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова. Концертът е утре вечер от 18.30 часа в Регионалния исторически музей. Входът е с дарение от 10 лева на място в деня на концерта. Събраните средства ще бъдат използвани за различни дейности в подкрепа на децата и младежите със синдром на Даун в България.