Оставиха в ареста пловдивчанина ограбил падналия от Сахат тепе
Оставиха в ареста пловдивчанина ограбил падналия от Сахат тепе / netinfo

Пловдивският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” на 29-годишния Борислав Ж., който ограби пазарджиклията, паднал от скала на Сахаттепе в Пловдив. Срещу него е повдигнато обвинение, че на 17 февруари е пребил и ограбил 460 лв. от пазарджиклията.

Двамата мъже обикалили през нощта в неделя няколко пловдивски заведения, като последно били в бар „Калигула”. От бара те си тръгнали в 5.30 часа сутринта и се качили на тепето. Там двамата се скарали, като кавгата прераснала в побой. При сбиването пазарджиклията се подхлъзнал и паднал от скалата. Малко преди това Борислав успял да отмъкне от него якето и парите му. На другата сутрин ограбеният бе намерен в безпомощно състояние в подножието на Сахаттепе и бе приет в болница със счупен крак и натъртвания по тялото.

Окръжният съд остави Борислав в ареста, тъй като той е извършил грабежа при условията на опасен рецидив и съществува вероятност да се укрие. Грабителят има пет присъди, три от които за грабежи. Мярката не е влязла в сила, тя може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Пловдивския апелативен съд.