Остава Такса включване на ЕВН
Остава Такса включване на ЕВН / снимка: dariknews.bg/архив
Остава "Такса включване" на ЕВН
73821
Остава "Такса включване" на ЕВН
  • Остава "Такса включване" на ЕВН

Пловдивският окръжен съд отхвърли молбата на Сдружението за правна помощ на потребителите да се прекратят предварително практиките на ЕВН, залегнали в общите им условия. Такава практика е например електроснабдителното дружество да взима такса за повторно включване на тока на потребителя.

Считаме, че определението на Окръжен съд е неправилно, затова ще го обжалваме пред Апелативен съд – Пловдив, веднага щом го получим, съобщи за Дарик радио председателят на сдружението Димитър Деков.

Искаме да защитим обществения интерес, затова настояваме да се прекрати действието на клаузите, докато влезе в сила съдебното решение. На първа инстанция съдът отмени всички оспорени от нас 19 клаузи, но ЕВН продължава да ги прилага. Такива са например да се спира токът на потребителите без уведомление, да се искат 20 лв. за повторно включване на клиентите или да се спира захранването само 10 дни, след като е изтекъл крайният срок за плащане на сметките. Непрекъснато получаваме сигнали, че ЕВН продължава да ги прилага, допълни Димитър Деков.

Чуйте думите му в прикачения файл.