Още една данъчна арестувана с подкуп
Още една данъчна арестувана с подкуп / netinfo

Постоянна мярка “задържане под домашен арест” за задържаната с подкуп данъчна служителка от НАП-Пловдив е поискала Окръжна прокуратура. 47-годишната ревизорка е третият служител на Регионалната дирекция, арестуван в последните 2 седмици.

По неофициална информация, арестуваната е Веселка Мичева, а при ареста й у нея са открити 300 лева в белязани банкноти. Срещу служителката е повдигнато обвинение за изнудване и злоупотреба със служебно положение.

По информация на Дарик, задържаната е поискала над 10 000 лв от собственик на пловдивска фирма за търговия с козметика след частична ревизия за начисляване на осигуровки. Колеги на Мичева обаче твърдят, че търсеният от нея подкуп е бил 2 500 лв.

Ревизорката е задържана в четвъртък по сигнал и след лична проверка по случая от страна на прокурор от Окръжна прокуратура. Разследването е възложено на Рeгионално звено “Борба с организираната престъпност”.

47–годишната Мичева е с дълъг стаж в Регионално управление “Социално осигуряване” – Пловдив, а от 1 януари т. г. е предназначена в НАП. Ръководството на териториалната дирекция е започнало процедура за дисциплинарното й уволнение.