Пловдив
Пловдив / netinfo
Трима продължават в битката за поста главен архитект на Пловдив. Това са един от бившите председатели на ОбС на града Илко Николов, Хубена Салджиева и настоящият съветник от „Кауза Пловдив“ в местния парламент  Цветелин Цоневски, става ясно от протокола на комисията, публикуван на страницата на общинската администрация.

От надпреварата отпада арх. Кирил Събчев, който на представянето на концепцията си за визията на Пловдив е получил оценка по-ниска от 4.00, а  именно 3.44.

На 18 декември 2017 г. от 17:00 часа в сградата на Общинския съвет на Пловдив  допуснатите кандидати ще имат възможност публично да представят концепциите си пред обществеността. На следващия ден те трябва ги защитят пред Общинската комисия, провеждаща конкурса.

Много важно за бъдещия главен архитект на града под тепетата ще е работата по Общия устройствен план, както и отношението към проекта „Пловдив 2019“ – в частност културните пространства като Тютюневия град и Стария Пловдив.

Припомням, че Община Пловдив обяви нов конкурс за главен архитект на града, тъй като предишният беше прекратен. Причината – кандидатите не успяха да съберат минимума точки, за да бъдат допуснати до интервю.

Дългогодишният архитект на Община Пловдив Румен Русев почина след боледуване. Той беше отстранен през септември миналата година от длъжност във връзка с делото за разрушаването на тютюневия склад на ул. "Одрин"8".