Още 326 деца от Смолян в нови безплатни кръжоци
Още 326 деца от Смолян в нови безплатни кръжоци / netinfo
Нови 326 деца от 7 до 14 - годишна възраст от Смолянско ще могат да се присъединят, без да плащат такси, към групите на Детския комплекс от новата учебна година. Това става възможно, след като комплексът спечели близо 50 хиляди лева финансиране за разширяване на извънкласните дейности в почивните дни и през ваканциите. Вече се набират желаещи за тенис на маса, като тренировките ще стартират в последната седмица на август, обясни директорката Димитрина Тодорова, която е и ръководител на програмата “Децата на Смолян – здрави, знаещи и можещи”.

От началото на новата учебна година ще бъдат създадени клубове по интереси, кръжоци по журналистика и живопис и работилници за родопски занаяти. Организират се и занимания по аеробика, каланетика и художествена гимнастика, в които ще бъдат включени младежи с гръбначни изкривявания и наднормено тегло. С предимство при записването в новите извънкласни форми ще бъдат децата от училищата „Проф. д-р Асен Златаров” и “Отец Паисий", които са партньори по проекта.

С част от парите, отпуснати от Европейския социален фонд за 18 месеца, ще бъдат ремонтирани помещенията, които Детският комплекс ползва в Младежкия дом.