Бизнес форум
Бизнес форум / Дарик архив
Информационен бизнес форум на тема „Искаш бизнесът ти да расте? Ние имаме ноу-хау.“ се организира от Европейската банка за възстановяване и развитие в партньорство с Министерството на икономиката и община Пловдив. Той ще се състои в голямата заседателна зала на Дома на културата „Борис Христов“ от 9:30 часа.
 
За участие са поканени представители на всички малки и средни компании от Пловдив и региона. Целта на форума е те да се запознаят с възможностите, които дава програмата "Подкрепа за малкия бизнес“. Чрез нея фирмите могат да получат местна и международна експертна помощ за развитие и растеж в различни области като стратегия, маркетинг, финансов мениджмънт, енергийна ефективност и др.
 
В рамките на форума предприемачи от региона ще споделят личния си опит от процеса на кандидатстване, одобрение и изпълнение на проект по програмата.
 
Представители на Министерството на икономиката ще запознаят участниците във форума с акцентите в Иновационната стратегия на Република България и Националната стратегия за подпомагане на малки и средни предприятия на Министерството на икономиката.
 
Присъстващите ще научат за новите моменти в двете стратегии за следващия рамков период 2021–2027 г. и за възможностите за подпомагане на бизнеса чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“.
 
Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия ще представи мерките за насърчаване на конкурентоспособността им и възможностите за подкрепа на малкия бизнес чрез новата Европейска асоциация на организациите за насърчаване на търговията. Българската агенция за експортно застраховане ще обясни как износителите и търговците на местния пазар могат да застраховат вземанията си при работа на отложено плащане.
 
От община Пловдив ще представят инициативи на общината за увеличаване на инвестициите в региона и подпомагане на бизнеса.
 
В края на форума е предвиден дискусионен панел, в който присъстващите представители на бизнеса да разкажат за предизвикателствата, които срещат в ежедневието си и да потърсят диалог с институциите, от които зависи решаването на проблемите им.
 
Участието във форума е безплатно.