Оптимизират транспортната схема в Прослав
Оптимизират транспортната схема в Прослав / netinfo

Стартира проект за оптимизиране на транспортната схема в кв. “Прослав”, съобщиха от администрацията на район “Западен” в Пловдив. Проектът започва с ремонт на ул. “Западна”. Целта е да се намали трафика във вътрешността на квартала, каза кметът на района Маргарита Вакрилова. Първият етап от проекта ще се реализира тази есен в отсечките между улиците „Битоля” и „Елена”. Ще бъде разширен и маршрутът на автобусна линия №6 до околовръстния път и ще бъде удължено работното време на градския транспорт. Предстоят разговори и за уплътняване и на разписанието на автобус №24.

Оптимизирането на транспортната схема в Прослав се налага, заради оплакванията на жителите на района, че преминаващите тежкотоварни коли и автобуси по ул. „Борис Петров” създават невъобразим шум и могат да разрушат къщите им. В района на натоварения участък са също детската градина и училището.

Администрацията е изградила „легнали полицаи” на кръстовището на ул. „Елена” и “Борис Петров” за убиване на скоростта на автомобилите, каза още Вакрилова. Тя съобщи, че в района ще се проведе експресно проучване на общественото мнение по транспортната схема, тъй като не всички в Прослав са съгласни да се скъси маршрутът на автобус №6.