/ ThinkStock/Getty Images
Двупосочното движение по асеновградската улица „Съединение“ да бъде върнато, а с ново решение да се разтовари и обезопаси трафикът на две от най-критичните кръстовища в града - това са част от задачите, възложени в новия Генерален план за организация на движението на Асеновград. Той трябва да бъде разработен в срок от три месеца. 

Извънредна сесия на Общински съвет-Асеновград


Анализ на движението в Асеновград показва, че най-сериозен е проблемът с паркирането. Най-често се срещат автомобили, спрени на нерагламентирани за целта места, а водачите не ползват пространството ефективно. Често също се паркира напречно и успоредно в нарушение на знаците и сигнализациите по пътя.
 

Анализът на транспортната ситуация в града, е бил поръчан по настояване на кмета д-р Емил Караиванов. Промените в Генералния план за организация на движението трябва да  разтоварят трафика по централните улици „Съединение“, „Марица“ и булевард „България“.
 
Трима нови служители започват работа в община Асеновград

Специално обследване трябва да доведе до нова организация на движение на кръстовището на улиците „Александър Стамболийски” и „Княз Борис I”. Оттам преминават товарни автомобили и затова мястото е рисково за възникване на пътни инциденти.
 
Заради хаотичното пресичане в района на автогарата в Асеновград се предвижда и монтаж на ограничители на разделителната ивица на ул. „Васил Левски“. След като бъде изготвен новият Генерален план за организация на движението, той ще бъде подложен на обществено обсъждане. След това документът ще бъде приет и ще влезе в сила.