Опразниха Синдикалния дом
Опразниха Синдикалния дом / netinfo
Синдикалният дом, който ще бъде реконструиран за 50 млн.лв., бе изцяло опразнен през уикенда, ден преди изтичането на крайния срок днес. Тази сутрин дори администрацията няма да влиза в сградата, а се събира на оперативка в кафенето пред нея, обясни заместник- ръководителят на „Центъра за изкуства и образование” Валерия Цекова. С навременното освобождаване на помещенията Общината избегна предвидената в договора с фирмата–изпълнител „Актор България” неутойка от 1,5 млн.лв.

Цялото имущество на дома, костюмите, декорите и инструментите са пренесени в Младежкия дом, където ще бъдат пребазирани повечето от танцовите състави.

„Творческият сезон не може да  завърши нормално , защото определните за настаняване на самодейните колективи помешения се нуждаят от ремонт”, призна Цекова.

Два от хоровете – „Иван Спасов” и Детска формация „Пловдив” са единствените, при които няма да има прекъсване на репетиционния процес. Те вече са настанени в енорийския център на църквата „Света Петка’.

Гръцката фирма „Актор”, която ще реконструира Синдикалния дом, е спазила срока за представяне на идейния проект, заяви пред Дарик главният архитект на Пловдив Румен Русев. Миналата сряда експертният съвет в Общината е разгледал предложението за промяна на подробния устройствен план. До издаването на разрешителното строителство, фирмата изпълнител ще извършва разчистване на сградата, сваляне на облицовки и допълнителни проектантски заснемания.