Оперираха шофьора от катастрофата в Стамболийски
Оперираха шофьора от катастрофата в Стамболийски / www.kmeta.bg

23-годишният шофьор на „Ауди“-то, превърнало се в ковчег на трима младежи, е опериран днес. Това съобщиха за Дарик от пресцентъра на УМБАЛ „Св. Георги“, където младежът е настанен за лечение.

Оперирана е задната страна на таза, като ставната ямка е наместена и фиксирана, обясниха от здравното заведение.

Според началника на Отделението по ортопедия и травматология проф. д-р Владимир Ставрев, момчето ще остане в болницата за лечение още около 10-тина дни. Ако възстановяването му върви без проблеми, той ще се възстанови напълно след 4 до 6 месеца.

Заради воденото разследване по случая, от болничното заведение се въздържаха от коментар за това дали са готови резултатите от изследването на кръвната проба, взета от младежа след катастрофата.

Жестока катастрофа отне живота на трима младежи в Стамболийски. Сигналът е подаден в 22.40 часа във вторник (28 април) на тел. 112. Според информацията от полицията, при изпреварване “Ауди” се сблъскало странично с лек автомобил “Хюндай”, след което "Ауди"-то се завъртяло и се врязало в дърво. В резултат на удара на място са загинали 22-годишен младеж от града и две 19-годишни пловдивчанки, пътували в "Ауди"-то.