/ Областна администрация - Търговище
Ограничения има по направленията Кричим-Стамболийски, Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец и Бачково-Нареченски бани
Интензивен е трафикът по основните направления в област Пловдив, съобщиха от Областното пътно управление. Най-засилено автомобилно движение се отчита по пловдивския участък на магистрала „Тракия“, също по направленията Пловдив-Асеновград-Смолян, Пловдив-Карлово и Пловдив-Пазарджик. Продължават ремонтните дейности по някои ключови пътни участъци в областта.

До 11 октомври движението по пътя Пловдив-Карлово, от км 48 до км 49, ще се осъществява в платното посока Карлово поради изграждане на кръгово кръстовище при село Труд. Временно движението по пътя Пловдив-Куклен, в участъка от км 6 до км 7, е ограничено поради ремонт на мостово съоръжение и асфалтовата настилка. Обходният маршрут за водачите е през уличната мрежа на град Куклен. Срокът за извършването на дейностите е до 15 октомври.

Преминаването по пътя Пловдив-Кричим, в участъка град Кричим - тунел „Кричим“, е ограничено поради взривни дейности по уширяване на пътя. Дейностите ще се извършват за времето от 12.00 до 15.00 ч. на 4 октомври. Обходнят маршрут за водачите е по пътя Пловдив - Асеновград - Смолян. Движението по пътя Кричим-Михалково-Девин, от км 88 до км 103 се осъществява с повишено внимание поради обрушване на скална маса.

Алтернативният маршрут за водачите е по пътя Асеновград-Смолян. Срокът на дейностите е до 30 ноември. Опасност от падащи камъни има по направленията Кричим-Стамболийски, Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец и Бачково-Нареченски бани. Водачите трябва да преминават с повишено внимание през посочените пътни участъци, призовават от Областното пътно управление.

Интензивен е трафикът и на територията на град Пловдив тази сутрин. Колони от автомобили затрудняват движението по булевардите „Пещерско шосе“, „Васил Априлов“, „Руски“, „Шести септември“, „Цар Борис III Обединител“, „Христо Ботев“, „Найчо Цанов“, „Източен“ и „Санкт Петербург“. Призовават се водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, както и да спазват необходимата дистанция, за да не се създават предпоставки за възникването на пътни инциденти. Пътищата в града са сухи и нормално проходими.