Опашки за картите за пенсионери и инвалиди
Опашки за картите за пенсионери и инвалиди / netinfo
Продажбата на транспортните карти за пенсионери и инвалиди започна тази сутрин във всички шест определени за целта пунктове в Пловдив. В бюрото на “Градски транспорт” срещу “Байкал” са отворени 4 гишета, по две каси продават преференциални карти в автогарите „Север”, „Юг” и „Родопи” и на стадион „Пловдив”, с едно гише разполага шестият пункт - в кметството на район „Тракия”. На повечето места има опашки от по стотина души, установи проверка на Дарик.

Старите карти за 2007-ма година важат до 31 януари. Новите се издават само срещу попълване на място на декларация за дохода, от чийто размер зависи цената на картата. Тя струва между 5 и 40 лв и с нея възрастните хора ще пътуват в автобусите срещу евтин билет от 30 стотинки. Припомням, че от вчера останалите пътници плащат по 70 стотинки.

От всички шест бюра за карти целогодишно ще работи само пунктът срещу “Байкал”, който ще продължава да издава и документи за студенти, ученици и за гражданите, които излизат в пенсия през 2008-ма година.

Картите за инвалиди също се издават от днес, а тези за придружители ще са поименни ще могат да се ползват непрекъснато, а не както досега - в определени отрязъци от време и при определени условия.