Омбудсманът ще прави и приемни по районите
Омбудсманът ще прави и приемни по районите / netinfo
16 жалби ще разгледа в днешната си първа приемна омбудсманът на Пловдив Юлия Юрдекова. Срещите с жалбоподателите ще се провеждат всеки вторник и четвъртък от 9 до 17 часа в две стаи на първия етаж на бившия Партиен дом. Ремонтираните помещения все още не са оборудвани с компютри, но от екипа на обществения посредник увериха, че редовно проверяват сигналите и записванията за приемната, които се подават и на Интернет адрес ombudsman@plovdiv.bg. За улеснение на гражданите вече е подготвен и типов формуляр за жалба до омбудсмана, в която в кратка форма ще се описва същността на проблема и конфликт с коя инстритуция касае.

През есента Юрдекова планира да отваря и временни приемни по 6-те районни кметства. Ще търся съдействието на общината и на районните кметове за осигуряване на помещения, заяви тя пред Дарик.

На днешната й първа приемна ще присъства целия екип на обществения защитник, който включва заместник-омбудсмана Наташа Ценева и двама експерти – по незаконно строителство и по информационно обслужване.

Част от жалбоподателите са поставили изрично условие за среща “на четири очи”. Практиката на обществените защитници включва и съобразяване с изискванията за конфиденциалност, в случай че гражданинът пожелае сигналът му да не бъде разгласяван, обясни Юрдекова.