Охранители и полиция в противоречие за побоя пред Джос
Охранители и полиция в противоречие за побоя пред Джос / netinfo

Служители на охранителна фирма ДАИКС са участвали в побоя над 45 годишния Светослав Григоров в Изгрев, потвърдиха за Дарик радио от пресцентъра на ОДП. Той е с множество контузии и отоци по главата, бил е мъртво пиян по време на инцидента и сам е предизвикал скандала. Григоров и негови близки са празнували абитуриентската вечер на сина му в ресторант „Джос” в квартала в сряда вечерта. След възникнал скандал, работещи в заведението са повикали охранители от „ДАИКС”, които според предварителната информация са му нанесли жесток побой.

Мъжът е бил много пиян и по – късно дори е налетял на бой на лекарите от „Спешна помощ”, които са се опитали да му окажат помощ, уточняват от полицията.

След инцидента Светослав Григоров е подал жалба в VI РПУ. Той се е държал крайно агресивно и с лекарите от Съдебна медицина.

По информация на Дарик радио той няма нанесена средна телесна повреда, въпреки множеството синини по главата и тялото. Данните от разследването ще бъдат предадени на прокуратурата.

Нито един от охранителите на ДАИКС не е бил на работа по време на инцидента пред заведение „Джос” в квартал Изгрев миналата вечер, твърди пред Дарик радио шефът на охранителната фирма Атанас Пешев.

GPS системата не е отчела на това място и по това време да е имало служебна кола на фирмата , а за три - да не говорим, каза още Пешев. Само един автомобил е минал по улица „Герлово” същата вечер, но без да спира. Във всеки момент от денонощието в града обикалят 18 патрулни коли. Служителите на фирмата нямат право, а и не могат да карат служебна кола извън работно време, обясни Атанас Пешев.

До момента той няма информация и от полицията негови охранители да са участвали в побоя.

Паник бутон също не е задействан, защото трябва да има засечен сигнал в централата на ДАИКС, уточни той.