Огромна локва тормози хората в „Прослав“
Огромна локва тормози хората в „Прослав“ / netinfo
Огромна локва тормози хората в „Прослав“
72850
Огромна локва тормози хората в „Прослав“
  • Огромна локва тормози хората в „Прослав“

Голяма локва, почти като малко езеро, се образува от дъждовете  на обходния път към пловдивския квартал „Прослав“, научи Дарик.  Ситуацията е обичайна за хората от квартала при всеки по-голям дъжд .

Проблемът остава нерешен от години. За огромната локва тази сутрин сигнализира Георги Стойчев.  По думите му, преди моста на жп прелеза има около 30 см вода на дължина от около 100 метра. Шахтите са бутафорни и водата остава, докато не се разнесе от автомобилите или не се изпари. Налага се пешеходците по тротоара да скачат като жабки,  за да преминат без да се намокрят и да не бъдат оплискани от колите, каза жителят на пловдивския квартал. Наскоро в района е поставено осветление, но проблемът със събирането на голямо количество вода остава, каза жителят на квартала.

За последното денонощие в Пловдив няма сигнали за сериозно наводнени къщи, мазета или други обекти, съобщиха от Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението“. Получен е сигнал за отводняване на сграда в карловското село Каравелово.