/ ThinkStock/Getty Images
Резултатите от състезанието определят участници в националните отбори
Лига „Краси” се превърна в най-очакваното състезание по прескачане на препятствия в България. Идеята на пловдивския бизнесмен Димитър Консулов получи огромна подкрепа за кратко време и големият интерес към Лигата наложи въвеждането на нови правила за участие. Един жокей вече може да бъде картотекиран максимум с 3 коня за участие.

От Българската федерация по конен спорт съобщиха, че резултатите в Лига „Краси” определят националните отбори при жените, децата и юношите.

За купата имат право да се състезават участниците от всичките четири кръга, класирали се за финала. Вторият квалификационен етап, който се проведе през първия уикенд на юни на база „Фригопан” край Пловдив, събра хиляди любители на красивия спорт. Повече от 300 старта определиха най-добрите преди финала в края на септември.
 
Битката при юношите бе интригуваща и завърши с успех за Лилия Консулова от клуб „Пълдин“ с кон Кеч ми. Второто и трето място си поделиха Християн Петров от клуб „Кайлъка“ с кон Карлота и Елина Иванова от клуб „Тенев и син“ с кон Кортина.  
 
При 5 годишни и по-възрастни коне призове заслужиха Георги Георгиев от клуб „Пълдин“, който грабна първото място. Той се състезава с кон Кателина Б. Втори се класира Николай Асенов с кон Експерт от клуб „Кариер“. Трети остана Пламен Радославов от клуб „Хан Крум-Бургас“, който яздеше Артемида.
 
Най-добри резултати при 6 годишни и по-възрастни коне показаха Антон Дацински от клуб „Студенец“ с кон Карас (I място), Калин Неделчев от клуб „Пълдин“ с кон Даридо Б (II място) и Пламен Радославов от клуб „Хан Крум-Бургас“ с кон Касай (III място).

Състезанието, което носи името на най-добрата майонеза у нас, става все по-интересно и оспорвано. Финалът на 28 и 29 септември ще определи най-добрите в прескачането на препятствия с коне.