/ Дарик архив
Движението по пътя Пловдив-Асеновград е ограничено днес от 11.00 до 11.30 и от 13.30 до 14.00 часа поради преместване на електрически далекопровод. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктуря“. Същата мярка важи и на 5 октомври (четвъртък). Автомобилите ще изчакват на място.
 
Като цяло по пътя Пловдив-Асеновград движението трябва да се извършва с повишено внимание, поради частичните ремонтни дейности в банкета. Срокът за прекратяването им е 20-ти декември.
 
По пътя Плодовитово-Първомай-Асеновград, при 6-ти км – стоманения мост на река Марица, е забранено движението на тежкотоварни МПС над 5 тона, поради намален габарит на пътното платно. Обходният маршрут е по пътя Стара Загора-Поповица и пътя София-Пловдив-Свиленград.
 
Има ограничение и на АМ „Тракия“ в област Пазарджик. При 89-ти км при село Гелеменово, посока София, движението се извършва в едната лента. Причината е асфалтиране в направения прозорец в разделителната ивица. Движението се извършва в активната лента. Срокът изтича днес в 17:00 часа.