Обвиниха шофьора, убил двама души в зверската катастрофа на бул. Руски
Обвиниха шофьора, убил двама души в зверската катастрофа на бул. Руски / Дарик архив

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение спрямо 26-годишния Любомир Трайков за тежката катастрофа на бул. „Руски“ в града, при която загинаха двама души, а млада жена е с опасност за живота.

На 18 ноември около 1,20 часа през нощта, на кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев", при управление на лек автомобил "Ауди А7", в пияно състояние, обвиняемият Любомир Трайков причини смъртта на двама души и телесни повреди на други две лица, пътували в "Пежо 405".

На място загинаха 46-годишният водач на "Пежо"- то и 44-годишна жена, която се возела на предната седалка. Другите двама пътници от колата - момиче и момче на 26 и 27 години, бяха откарани в болница.

Състоянието на младата жена е критично. Тя е настанена в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение с опасност за живота. Пострадалата е с фрактура на черепа, счупени лицеви кости, тежки наранявания в коремната и тазовата области. Била е в хеморагичен шок.

26-годишният шофьор мъж е задържан за срок до 72 часа. По лекарско предписание обвиняемият се намира в болнично заведение, където се охранява от полицейски служители.

Предстои Прокуратурата да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

В петиция в интернет над 200 души вече поискаха максимална ефективна присъда за Любомир Трайков.