/ iStock/Getty Images
Момчето нанесъл удар със сабя на 49-годишен мъж
Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо непълнолетен за опит за умишлено убийство при масов бой в с.Боянци, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Спрямо 16-годишен младеж е повдигнато обвинение за това, че на 28 юли 2020 г., в с. Боянци, обл.Пловдив, като непълнолетен е направил опит умишлено да убие 49-годишен мъж, като му е нанесъл удар със сабя в областта на главата и му причинил нараняване, довело до разстройство на здравето, временно опасно за живота. На 28 юли 2020 г., в с.Боянци две враждуващи групи се сбили на улицата с дървени колове, метални тръби и други предмети. Поводът бил разчистване на сметки след скандал между двама мъже от квартала, които предишния ден стигнали до бой по време на футболен мач.

Българин с доживотна присъда във Франция за убийство и изнасилване на възрастни


Пострадалият се опитал да разтървава участниците в масовото сбиване. В суматохата е ударен с дървен кол в рамото от друг мъж, докато двамата дърпали дървения прът, към гърба на пострадалия се приближил обвиняемият Н.Т., който ударил по главата със сабя. Пострадалият паднал на земята, а от главата му потекла кръв. Обвиняемият се уплашил и избягал към дома на баба си, където скрил сабята. Боят между групите бил преустановен и е подаден сигнал на тел. 112. Пристигналият екип на Спешна помощ откарал пострадалия в болница в Пловдив. Там претърпял операция и лекарите спасили живота му.

Непълнолетният обвиняем е с мярка за неотклонение "Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая". Наказанието, предвидено по горепосоченото обвинение, след редукцията за непълнолетни, е до 5 години "лишаване от свобода". Предстои Окръжен съд - Пловдив да насрочи заседание по делото.