Обсъждат бъдещето на Тютюневия град
Обсъждат бъдещето на Тютюневия град / снимка: Пловдив 2019

Обществено обсъждане за Тютюневия град се провежда днес в Пловдив, съобщиха организаторите от Фондация „Пловдив 2019“ и общината. Публичният дебат е от 17.30 часа в Дома на културата „Борис Христов“, за да се проучи общественото мнение за потенциала на сградите с културно и историческо наследство.

Проектът Тютюневият граде част от програмата, с която Пловдив спечели престижната титла за Европейска столица на културата през 2019. Заедно с реализирания вече проект "Капана- квартал на творческите индустрии" е включен в клъстера „Градски мечти“, който има за цел да  оживи и обнови проблемни пространства, сгради и квартали.

Първа стъпка в реализацията на проекта е поощряването на гражданската инициатива. Тютюневите складове са неотменна част от пловдивската идентичност и емблема с огромна емоционална и културна стойност за жителите на града. Предстои те да се превърнат в следващата арт-зона на Пловдив. На 19 октомври е предвидена среща между представители на фондация „Пловдив 2019“ и община Пловдив със собствениците на имоти в района.