среща Областна управа Пловдив
среща Областна управа Пловдив / netinfo
Въпреки сезонът на отпуските и тежката ситуация в Асеновград, Националната колоездачна обиколка, посветена на 180-годишнината от рождението на Васил Левски, ще се проведе спокойното и безпроблемно. В това увери директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков, който присъства на срещата между областните управители на Пловдив и Ловеч - Здравко Димитров и Георги Терзийски.

На срещата бяха обсъдени по-проблемните и тежки участъци по маршрута, броят на необходимите служители за охрана, времетраенето на мероприятието, начините за обезопасяване на трасето, както и синхронизирането на действията и комуникацията между службите за охрана на двете области. Националната колоездачна обиколка ще се проведе на 16 и 17 юли по маршрута Карлово - Баня - село Васил Левски – Сопот – Троян – Ловеч. На нея ще участват всички професионални колоездачни отбори от страната, които в момента са в България. Годишнината от рождението на Апостола ще могат да почетат също любители на колоезденето от всички възрасти и от цялата страна.

На  срещата присъстваха още комисар Рашков – началник отдел „Охранителна полиция“-Пловдив, главен инспектор Николов – началник сектор „Охранителна полиция“ към РУ-Карлово, инспектор Николай Петров от Пътна полиция-Пловдив, Милен Бочев - н-к сектор „Охранителна полиция-гр. Троян, Поля Върбанова – директор  Дирекция АКРРДС-Ловеч и консултантът по техническите въпроси към Областна администрация-Ловеч Тодор Колев.