Общината влиза в партньорство без задължения за партньора
Общината влиза в партньорство без задължения за партньора / netinfo
ВМРО може да излезе от управляващата Пловдив коалиция, ако кметът Иван Чомаков не изтегли предложението за играждане на многофункционална зала с 5000 места чрез публично-частно партньорство между общината и английската компания “Чесфийлд партнерс”. Това предупреждение отправи днес за втори път в рамките на 8 месеца председателят на групата Камен Шишманов.

От ВМРО са против изграждането на многофункционална зала, защото ще бъде отнет теренът, определен с решение на Общинския съвет за олимпийски стрелбищен комплекс до Колодрума. Той ще бъде вкаран заедно с лекоатлетическото хале до Гребна база като апортна вноска в смесеното дружество с британците, в което общината ще държи 30%, предлага кметът Иван Чомаков.

Според Александър Константинов от левицата общината се готви да даде 50 декара апетитни терени без никакви ангажименти на инвеститора насреща. Съветникът предупреди, че има опасност да се повтори фиаското с проекта за “Пловдивленд”, където градът загуби 140 декара на Гребна база. Константинов бе категоричен, че в предложението на кмета не е фиксиран нито размер на инвестицията, която англичаните трябва да направят, нито дори на кой от двата общински терена ще се изгражда многофункционалната зала.

Като измамна схема с много капани определиха проекта от ВМРО. Според Камен Шишманов истинската цел е узурпирането на спортни терени за изграждане на мол и развлекателен център. Той заяви, че “Честфийлд партнерс”, в която съдружници са Елиът Бърнет и съветникът на британското правителство по големи инфраструктурни проекти Стюарт Липтън, не е инвеститор, а само комисионер в тази сделка.

Кметът Иван Чомаков заяви преди дни, че ДПС и НДСВ са одобрили проекта, но очаква “трикове” от други политически сили.