Общината влиза в “бизнеса“ със стари перални, печки, бойлери
Общината влиза в “бизнеса“ със стари перални, печки, бойлери / dariknews.bg/архив

Стартира кампания за събиране на отпадъци от излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /ИУЕЕО/, съобщиха от дирекция „Екология и управление на отпадъците“.

По този начин няма вече да се разчита единствено на обикалящите кварталите „предприемачи“, които „купуват стари перални, печки, бойлери“.

Единият от двата начина за предаването на ИУЕЕО е чрез заявка на безплатен телефонен номер 0800 14 100, като в този случай мобилни екипи безплатно ще събират уредите от посочения адрес.

Другият вариант е уредите да бъдат събрани по утвърден график  по време на кампании за събиране, който ще бъде публикуван на сайта на Община Пловдив.

Отпадъците, които могат да се предават обхващат всички категории – от големи и малки електроуреди и телекомуникационно оборудване до елинструменти, газоразредни лампи и дори играчки.

Във всеки район в града ще бъде поставен и контейнер за разделно събиране на ИУЕЕО. В него гражданите ще могат да изхвърлят стари мобилни телефони, МР3, зарядни устройства и други.

Кампанията се провежда под ръководството на Община Пловдив, съвместно с „Елтехресурс” АД.