Общината спечели проекти за над 250 000 евро
Общината спечели проекти за над 250 000 евро / снимка : dariknews.bg

3 проекта на обща стойност над 253 000 евро е спечелила община Пловдив в първите дни на 2010-та година. Това заяви зам. - кметът Ганчо Колаксъзов.  

По първият ще се създаде женски ресурсен център, за подпомагане безработни жени, намаляване дискриминацията и преквалификация. Продължителността му ще е три години и ще се осъществява съвместно с градове от Швеция, Италия, Германия, Гърция, Финландия, Естония и Полша. Общата му стойност е 2 милиона 256 хиляди евро, като от тях за община Пловдив ще дойдат 59 000.  

По втория проект, общината ще работи съвместно с Венеция. Целта е да бъдат създадени специални информационни павилиони с т.нар. киоски, от които гостите и жителите на града под тепетата да получават информация за туристическите забележителности и за културния туризъм в региона. Общата му стойност е 1 402 130 евро, като от тях общината ще получи 95 110 евро.  

Третият проект е насочен към младежите. По Пловдив ще се побратими с италианската община Асти, като идеята е да се обменя опит и информация за културата, историята и ежедневието на гражданите. Пловдив е водеща община по този проект, чиято стойност е близо 100 хиляди евро. Стартът на трите проекта е от средата на следващия месец.