Общината: Системата за управление на градския транспорт е функционална
Общината: Системата за управление на градския транспорт е функционална / netinfo

Системата за управление на градския транспорт в Пловдив е функционална, съобщи директорът на Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта” инж. Борислав Кръстев.

Според администрацията, към настоящия момент на електронните табла по спирките от масовия обществен транспорт в града се изписва актуална информация за пристигащите автобуси, които са регистрирани в системата. В самите автобуси работи системата за управление на автопарка, която показва курса и маршрута на шофьора и в реално време се отчита движението му спрямо графика. Експерти на ОП „ОКТ” текущо извършват промяна на маршрутите в зависимост от промените в тях. Информационната система в автобуса подава информация за следващата спирка, твърдят още от Община Пловдив.

От там съобщават още, че системата за електронно таксуване също е функционална. Валидаторите отчитат издадените от гишетата електронни карти.

Експерти от Българския институт по метрология и Националната агенция по приходите днес извършват реални тестове за сертифициране на системата.

Общината Системата за управление на градския транспорт е функционална
netinfo
Припомням, че днес е-таксуването трябваше да заработи. Това съобщиха преди време кметът Иван Тотев е заместникът му Златин Велев. Тогава стана ясно още, че екипът на испанската фирма „Индра“, която трябваше да въведе електронната система за таксуване в Пловдив от началото на месец април, е уволнен от управляващия орган по изпълнението на проекта.