Общината разпарчетосва „Нептун“
Общината разпарчетосва „Нептун“ / снимка: Дарик радио Пловдив, архив
Общината разпарчетосва „Нептун“
78085
Общината разпарчетосва „Нептун“
  • Общината разпарчетосва „Нептун“

Община Пловдив ще раздели на няколко части спортния комплекс „Нептун“, за да получава по-голям наем. Това заяви кметът Иван Тотев по повод на скандала около изтеклата концесия на обекта. Според него реалната сума, която общината трябва да прибира за този имот от 40 декара е поне 4 пъти по-голяма от сегашната, която е 15 хил. лева годишно.

Преди няколко дни стана ясно, че Петър Никленов, който стопанисва игрището на Векта, което е част от концесията,е осуетил опит на общината да влезе във владение на имота.

Концесионерът фирма „Дейли“ пък е завела няколко дела срещу община Пловдив, заради решение на местната администрация да прекрати концесията.

„Очаквам до края на седмицата от съда да получим заповед за принудително изземване на имота, който след изтичане на договора на 10-ти януари вече е наш“, заяви Тотев.

 

„Претенциите на концесионера, че има право да продължи договора, ако е изпълнил концесионните условия, нямат тежест, защото според Закона, това не важи за концесии, подписани преди 2012-та година,“ обясни ресорният зам.-кмет Димитър Кацарски.