Общината печели пари и от кино
Общината печели пари и от кино / снимка: Виктор Кадири, Дарик радио Пловдив

4 хил. лева приход е регистрирала община Пловдив от прожектиране на 3 D филма за древния Филипопол само за 1 месец. Това разказа днес кмета на града Иван Тотев. По думите му до вчера кинозалата, която е част от Римския стадион, е била посетена от 985 човека, като днес се очаква те да минат 1000.

„Магазинът за сувенири и информационния център, които също са част от древното съоръжение са посетени от над 16 хил. души за последния месец и са инкасирали оборот от близо 6 000 лева“, похвали се още Тотев.

Междувременно стана ясно, че местната администрация вече е сключила договор за отдаване под наем на кафенето на Римския стадион. Като фирмата, която спечели търга е платила и първата вноска, която е 4 300 лева без ДДС на месец. Очаква се през месец септември кафенето да отвори врати за посетители.

Тотев припомни, че предстои въвеждането на електронни билети, които ще бъдат комбинирани за няколко туристически обекта в града. Входът Римския стадион за възрастни е 6 лева, а за деца - 4. Групите влизат съответно срещу 5 лева за големи и 3 лева за малките.