Общината отказва да плаща 23 бона наем за зала “Строител”
Общината отказва да плаща 23 бона наем за зала “Строител” / netinfo

Общината няма да подпише договор за ползване на зала “Строител” срещу 23 хиляди лева месечен наем. Това съобщи заместник –кметът Петко Атанасов само седмица след като главният юрисконсулт Зорница Нейкова обяви, че до дни документът ще бъде парафиран. Според зам.-кмета, условията, поставени от фирма “Метални конструкции”, която спечели делото за собствеността върху спортната зала, са в противоречие с поне 3 закона.

Общината не може да си позволи да плаща хиляди левове наем, защото това би било дарение за спортните клубове, с които тя няма договор, обясни Атанасов. От администрацията окачествиха като неприемливо искането на определения от съда нов собственик тя да инвестира в подобрения на съблекалните и ремонт на отоплителната и климатична инсталации, докато обжалва решението на магистратите пред Върховен съд.

Изграждане на сглобяемо хале в рамките на 2-3 месеца и залата на тенис-клуб “Локомотив – СТАД”, която е общинска собственост са двата варианта за настаняване на

баскетболния и волейболния клубове на “Марица”, които досега тренираха в “Строител”. Тенис-залата едва ли ще бъде подходяща за баскетболно игрище, освен това графиците за тренировки са почти запълнени, коментира пред Дарик президентът на тенис клубовете Георги Крумов. Той посочи, че заради неподходящите размери преди време хандбалистите, които са тренирали там, не са взели лиценз. Крумов съобщи ще, че предстои и сериозен ремонт в изпълнение на инвестиционната програма за 200 хил. лева, срещу която обектът е предоставен на СТАД за 10 години.

Окончателното решение за пренастаняване на клубовете от запечатаната зала “Строител” ще бъде ясно до десетина дни, коментира заместник-кметът Петко Атанасов.