Общината даде картбланш за нов вход на митница Пловдив
Общината даде картбланш за нов вход на митница Пловдив / Дарик архив
Общината дава картбланш за нов вход на митница Пловдив
87657
Общината дава картбланш за нов вход на митница Пловдив
  • Общината дава картбланш за нов вход на митница Пловдив

Община Пловдив не възразява на искането на агенция „Митници“ за промяна в системата на влизане в митница Пловдив. Това съобщи за Дарик зам.-кметът по общинска собственост Димитър Кацарски. Той уточни, че държавното учреждение трябва само да съгласува искането със сектор „Пътна полиция“. Идеята е да се отвори вход за превозвачите откъм бул. „Кукленско шосе“. Отговорът на общината е даден в петък, 10 юни. Оттук нататък всичко е в ръцете на агенция „Митници“, които ще извършват строителните дейности и ще финансират проекта.

На въпрос на Дарик дали в района на митница Пловдив има незаконни паркинги, от община Пловдив заявиха, че към момента няма констатирани нарушения, но са готови да проверят всеки сигнал за паркинг, който не разполага със съответното разрешително. В предишен разговор управителят на фирма „Митнически терминал“ изрази подозрение, че в района има такива и че техните собственици подтикват превозвачите към протести.

Припомням, че в края на миналата седмица от Съюза на международните превозвачи заявиха, че имат готовност за протестни действия и ако от агенция „Митници“ на предприемат мерки за промяна във входно-изходния режим за товарните автомобили, ще блокират митница Пловдив на 20 юни. Към момента превозвачите плащат такса от 31 лв. Това се налага поради факта, че за да стигнат до митница Пловдив, им се налага да минават през имота на „Митинчески терминал“ ЕООД.

Чуйте и от прикачения звуков файл.