Общината чака 400 хил.лв. от спортни площадки
Общината чака 400 хил.лв. от спортни площадки / снимка : Виктор Кадири /dariknews.bg

Общо 400 хил. лева приход очаква община Пловдив от първите 6 от общо 27 спортни площадки, които ще отдаде под наем на различни инвеститори. Това заяви зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков. Конкурсна комисия е одобрила кандидат-наемателите, подали документи за първата група от 9 площадките, които се намират в районите „Северен" и „Централен".

За три от обектите не е имало кандидати, но останалите 6 се отдават под наем за 10 години при минимална инвестиция от 25 000 лева, която е задължителна още до края на първата година от наема. До 15-и февруари се приемат заявления за кандидатстване за още 9 от спортните площадки, а до 22-ри - и за останалите, които са предимно в „Северен" и „Западен".  

Освен от наемите на спортни площадки, се очакват привлечени приходи за спорта и от предстоящата концесия на плувния комплекс, познат като „Балона", както и от евентуалното отдаване на концесия на стадиона в кв. „Коматево", разказа заместник-кметът Титюков. Твърдата сума, която общината заделя от бюджета си за спорта е 4 милиона лева. Такива средства за спорт в Пловдив не са били залагани в бюджета от 21 години, коментира Георги Титюков.