Общинари на Бяло и Черно море за сметка на бюджета
Общинари на Бяло и Черно море за сметка на бюджета / netinfo
Петнайсетина пловдивски общинари заминаха днес за четири дни в гръцкия курорт Паралия Катерини за сметка на бюджета. В групата са включени четирима районни кметове и служителите от дирекция “Общинска собственост”. Ще участваме в семинар за промените в Закона за общинската собственост, каза член на групата. Той обаче не успя да обясни кое налага обучението да се провежда извън Пловдив, при това в чужбина.

Записването за Гърция е започнало преди миналата седмица парламентът окончателно да гласува поправките в закона. Семинарът на Бяло море ще струва на пловдивските данъкоплатци минимум 10 хиляди лева, показа проверка на Дарик. Тридесет и пет евро на ден са командировъчните за Гърция, а справка в офертите на туроператорите сочи, че единична стая в Паралия Катерини преди началото на активния сезон струва минимум 40 евро на вечер.

Друга група общински служители, но от счетоводството, в момента е на семинар в Поморие. Вървят записвания и за друго обучение на счетоводителите на Слънчев бряг, което ще струва на бюджета 1000 лева на човек.