Община Пловдив е с готовност да реагира при евентуална терористична заплаха
Община Пловдив е с готовност да реагира при евентуална терористична заплаха / dariknews.bg/архив
Георги Маринов в ефира на Дарик
86497
Георги Маринов в ефира на Дарик
Георги Маринов в ефира на Дарик
Георги Маринов в ефира на Дарик
  • Георги Маринов в ефира на Дарик
  • Георги Маринов в ефира на Дарик
  • Георги Маринов в ефира на Дарик

Всички структури в Пловдив са с готовност за действие при евентуална терористична заплаха. Това заяви в ефира на Дарик радио заместник-кметът по обществен ред и сигурност Георги Маринов, дни след като бе приет План за противодействие на тероризма в Община Пловдив.

Той отбеляза, че планът е разработен в отговор на трайно установилите се в България маси от чужди граждани, непрекъснатото увеличаване на трафика на интензивно преминаващите чужденци и тези, които търсят убежище. Други причини той посочи активизирането на религиозните общности, които изповядват крайни форми на религиозна основа.

„Пловдив е  встрани от този заплашителен поток и все още не можем да кажем, че насочваме действията си към ликвидиране на терористична заплаха. По-скоро целта ни е да ликвидираме предпоставките за нея“, коментира Георги Маринов.

Той посочи, че сред целите на приетия на последната сесия на общинския съвет План за противодействие на тероризма, са осигуряването на надеждна система за оповестяване на силите при евентуална заплаха, създаване на рационална предварителна организация на общинско ниво за овладяване на кризи вследствие на терористичен акт, както и своевременно взаимодействие между институциите.

Цялото интервю с Георги Маринов, чуйте в прикаченото аудио или на darikradio.bg