/ БЧК
Образователен концерт „Детска усмивка", който е част от инициативата "Да запазим децата на пътя", ще се проведе за втори път в Пловдив. 

На него ще присъстват 120 деца от шест детски градини в район „Северен”, а събитието ще се състои на открито на 3 юни от 11 часа в парк „Рибница”.

"Интерактивният подход на обучение чрез изкуство е в съответствие с Националната стратегия за подобряване безопасността на движението по пътищата на Република България.

Този тип обучение става все по-актуален в Европа, защото чрез изразните средства на музиката и театъра, под формата на игра, децата овладяват много лесно и бързо, почти неусетно, предложения образователен материал", заяви директорът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева.

Образователният концерт се осъществява със съдействието на Министерство на образованието и науката, администрацията на район „Северен” в Пловдив и „Ротари клуб”-Пловдив.

В концерта са включени специално създадени по темата песни, образователни и забавни игри, а децата от публиката ще станат преки участници.

Предишният концерт се състоя в края на 2019 година и на него присъстваха 400 деца от детските градини на район „Южен” в Пловдив.
 
Български червен кръст