Обмислят наказание за учителя, счупил ръката на ученик
Обмислят наказание за учителя, счупил ръката на ученик / netinfo

Директорът на СОУ „Христо Г. Данов” в Пловдив още решава дали да уволни дисциплинарно учителя, който счупи ръката на свой ученик, или да му наложи наказание ”Предупреждение за уволнение”.

Преподавателят по литература Пламен Дянков е представил писмени обяснения пред директора за инцидента, които изясняват, че станалото е било случайност. Дянков, ядосан от това, че шестокласникът Петко Иванов разваля съзнателно дисциплината в класа с непристойни подвиквания, го хванал за раменете и го разтресъл силно, пише в обяснението. В следствие на това Петко залитнал и се ударил в стената, като от удара счупил ръката си.

Според директора Георги Енчев този клас е проблемен, защото е сборен. В него има няколко деца, които повтарят годината, а има и деца, преместени от други училища заради лоша дисциплина. Петко също повтаря годината и има проблем с дисциплината, но според директора, това не оправдава учителя. Поведението на Дянков е грубо нарушение и той трябва да си понесе наказанието.

Почти 80% от преподавателите в училище „Христо Г. Данов” в Пловдив също споделят, че този шести клас е проблемен и труден за работа, но въпреки това упрекват колегата си в невъздържаност. 35-годишният учител по литература Пламен Дянков не е влизал в подобни отношения с други класове.