Областният напомня за зимата
Областният напомня за зимата / netinfo
Напомнителни писма за подготовка за работа при зимни условия ще изпрати областният управител Тодор Петков до превозвачите и кметовете в Пловдивска област. Това съобщи той по време на работна среща с отговорните институции, провокирана от първата за сезона сериозна зимна буря тази събота. Според Петков, за да бъде ефективен контрола над автомобилите през зимата, необходимо е засилено полицейско присъствие и проверки на най- натоварените направления, особенно през уикенда.

Автомобилите и автобусите не за подготвени за движение при зимни условия- те не са оборудвани нито със зимни гуми, нито с вериги, съобщи началникът на Областно пътно управление Паун Иванов. Независимо от степента на подготовка обаче Иванов препоръча при кризисни ситуации водачите да ограничат пътуванията си.

На този етап обаче няма определен регламент за проверките и наказанията за наличие на зимно оборудване в колите и автобусите, каза пред Дарик радио директорът на Регионалната автомобилна администрация Йордан Арабаджиев- няма нито определена за целта дата, нито е ясно какви санкции евентуално ще понесат неизрядните шофьори.