Обгорелите в „Биовет“ са с опасност за живота
Обгорелите в „Биовет“ са с опасност за живота / netinfo

Тримата работници, които обгоряха в „Биовет“ – Пещера, са първо денонощие на термичен шок и има опасност за живота им, каза за Дарик радио д-р Елена Милева от Клиниката по изгаряния в Пловдив. Мъжете са с различна степен на изгаряния, като то е над 20%, което винаги е рисково, добави д-р Милева. Засега няма опасност да загубят зрението си, става ясно след консултация с очен специалист.

Мъжете са пострадали, докато са ремонтирали аварирала муфа на 6- киловолтов захранващ кабел. Сутринта около 9 часа те започнали ремонта на авариралия източник. Залята с асфалт съединителна муфа гръмнала в резултат на късо съединение и нагорещеният асфалт се разпръснал и обгорил тримата работещи наблизо мъже.

От Областната инспекция по труда в Пазарджик твърдят, че късото съединение на открити проводници най-вероятно е предизвикало аварията в „Биовет“ – Пещера и категорично не може да се говори за човешка грешка, или за пропуски в трудовата дисциплина. Работниците са били преминали инструктаж по безопастност на труда, работили са с лични предпазни средства, информира още Нели Янакиева, директор на Областната инспекция по труда в Пазарджик. Пострадалите са назначени с трудови договори, имат и лични застраховки, добави Янакиева.

В момента се прави оглед на място, за да се установят точните причини за аварията.