Нямало случаи на разкрит амфетамин в Батак досега
Нямало случаи на разкрит амфетамин в Батак досега / netinfo
Не е разкриван амфетамин в околностите на Батак никога досега, каза за Дарик радио говорителят на Полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. Шефът на районното полицейско управление в града главен инспектор Иван Хамамджиев разбра от Дарик радио за акцията на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" /ГДБОП/, при която със 100 килограма суровина за амфетамини са били арестувани пловдивски служител на пътна полиция и 35-годишния С.С. от Батак. Именно С.С. е единият от лидерите на престъпна група, съобщи заместник-директорът на ГДБОП Калин Минков, но отказа да коментира кои са другите лидери.

Наркотикът е бил натоварен в личния автомобил на полицая от Батак и е пътувал за София, а оттам за Турция, където е трябвало да бъде таблетиран. От иззетата суровина могат да бъдат произведени 16 милиона таблетки, които биха стрували над 320 милиона долара в арабските страни.

От ГДБОП заявиха, че се работи по разкриването на останалите участници в групата, като засега няма информация в нея да участват други служители на МВР.

150 таблетки амфетамин, 197 таблетки екстази и 8 грама хашиш с високо качество разкриха антимафиоти преди две години в района на Велинград. На пътя Юндола – Велинград, близо до село Света Петка, бяха задържани пътуващите в “Пежо 405” 56-годишния Ц.Ц., от Пловдив, регистриран като криминално проявен и 17-годишен младеж от Света Петка с екстази в тях. При последвали обиски в домовете им бяха разкрити амфетамина и хашиша. Засега няма данни за връзка между двата случая, съобщиха от полицията