Нямало да блокират сградата на Административен съд
Нямало да блокират сградата на Административен съд / netinfo
Химическа експертиза, назначена от Административен съд Пловдив, по делото, образувано по жалба на партия „Ред, законност и справедливост” Асеновград срещу резултатите от изборите за общински съветници, ще бъде изслушана днес. Съдът допусна експертиза на мастилото, с което са попълвани недействителните интегрални бюлетини от пет секционни избирателни комисии, въпреки, че при огледа им стана ясно, че 33 от тях са действителни.

23 гласа не достигнаха на кандидата за съветник Георги Паунов от партия „Ред, законност и справедливост” да влезе в Общинския съвет на Асеновград.

Миналата седмица друг състав на Административния съд отказа да касира изборите за съветници в Пловдив по дело, заведено от „Ред, законност и справедливост”. В петък лидерът на същата партия Яне Янев заплаши с протест пред Пловдивския административен съд и пред Върховния административен съд в София заради “несправедливите откази от правосъдие”.

„Нямам информация за подготвяна блокада на Административен съд в Пловдив заради асеновградското дело”, заяви пред Дарик радио адвокат Борис Джелепов, който беше кандидат за съветник от РЗС.