Няма да вадят БОП от шапката на Полицията
Няма да вадят БОП от шапката на Полицията / netinfo

Абсурдно е да се мисли за изваждане на Главна дирекция БОП от Генерална дирекция Полиция каза в Пловдив вътрешния министър Румен Петков. Той обясни, че философията на новия закон за МВР е концентрация на полицейските служби на едно място и ефективния обмен на информация между тях.

За вътрешния министър е абсолютно непонятно информация, например, за наркотиците, да се съхранява в една служба и да не се предоставя на дургите. Екипният принцип, който формира МВР с прокуратурата и следствието, е довел до този проактивен подход, до превенцията и до резултатите, които постига сега МВР, както и в борбата с корупцията, прането на пари, дори до намаляване на убийствата.

“Не го казвам за да хваля службите, казвам го като факт. Не мога да кажа че такъв тип нагли убийства няма да има, няма нормален човек, който може да поеме такъв ангажимент, но има много рязко намаляване в сравнение на същия период на миналата година” каза Румен Петков. Той посочи че това е резултат от екипния принцип на работа в МВР и няма никакви основания да се прави отстъпление от постигнатото до момента.