Няма да уволнят попа от Първомай
Няма да уволнят попа от Първомай / netinfo
Свещеникът, който беше арестуван за блудство с малолетни момичета, не може да бъде отстранен от длъжност, дори да го осъдят, защото законът не предвижда подобна санкция, а само затвор до 6 години. Това съобщи в съдебната рубрика на Дарик радио наблюдаващият прокурор по делото от Районна прокуратура Първомай Йоана Запрянова.

Ще бъде назначена експертиза по делото срещу свещеника Емил Мильонов, която да покаже има ли и какви поражения върху двете 13- годишни момичета извършеното блудство с тях. Очаква се в хода на разследването броят на пострадалите да нарастне, въпреки, че все още няма нови жалби срещу отеца.

Полицията има информация за престъпното му поведение и сексуалните му наклонности от преди две години, но след като на родителите била обяснена процедурата, те се отказвали да подадат жалби, за да не травматизират излишно децата си, каза още прокурор Запрянова. Тя допълни, че първия официален сигнал срещу отец Мильонов е подаден през януари 2007 година от родител на момиченце на възраст под 13 години. Преписката е била прекратена поради липса на осъществено престъпление от свещеника, обясни прокурор Запрянова. Прокуратурата обаче още тогава е изпратила материалите в Пловдивската митрополия за сведение относно поведението на техния свещеник, но и до сега няма информация, нито реакция от митрополит Николай за извършена проверка по случая.