Жителите на пловдивското село Ново село се оплакват от сатанински ритуали - подхвърлени мети и запалени свещи пред домовете на хората. Някои от тях са продали своите къщи и са се преместили, тъй като им са се случвали единствено нещастия и трагедии. Една жена губи своя съпруг внезапно, след като той махал свещите и метлите пред къщата им.

„Случват се много неща в нашето и по-точно от нашата махала. Има магьосница, която е заснета на камера", твърдят от селото и настояват, че става дума за местна учителка.

Свидетел на тези ритуали е напуснал къщата си от две години, тъй като постоянно са се слагали метли и свещи на улицата – по думите му става дума за "тъмна енергия". "Започнаха да се случват някои лоши неща", споделя мъжа, след като всяка сутрин има нови хвърлени метли и наредени свещи.

Друг очевидец също споделя, че въпросната жена прави тези магии, като тя твърди, че са за добро, но жители на махалата аргументират, че стават неразбории и караници, а някои ги сполетяват и трагедии.

Жителка на селото споделя, че съпругът ѝ починал, след като той бил чистил и хвърлил метлите и свещите. „Година и шест месеца след операция почина. Беше опериран, но се чувстваше добре, заспа и умря в съня си“, разказва вдовицата. Тя споделя, че след кончината на нейния съпруг са продали своя имот.

Наскоро били поставени и охранителни камери, които идентифицирали автора на набезите. 

„Виждал съм и аз наредени свещи и метла. Нищо не е обаче доказано”, каза кметът на селото Иван Стойчев, цитиран от NOVA.
NOVA