Новият кмет: Ще разчитам и на левицата
Новият кмет: Ще разчитам и на левицата / netinfo

Победата, която извоювахме, е първо на хората, после – на добрата коалиция, която застана зад мен, и трето – на останалите 20 партии и организации, които ме подкрепиха. Това заяви в ефира на Дарик Славчо Атанасов, който според паралелните преброявания на всички социологически агенции печели на първия тур с 54-56%.

Атанасов отрече напрежение в коалицията ГЕРБ – ВМРО. Правим пълно мнозинство, но аз умея да работя с всички, посочи бъдещият кмет. Той подчерта, че е готов да работи и с левицата и очаква и от нейните съветници подкрепа в Общинския съвет.

Атанасов потвърди заявеното в предизборната кампания намерение първата му заповед като кмет да бъде въвеждане на ежедневен прием на граждани от районните кметове. Първият сериозен проблем, с който ще се захвана, са дъждоприемните шахти и спора между общината и ВиК стопанисването им, което води до наводнения при всеки по-сериозен дъжд, посочи новоизбраният кмет.

Петко Атанасов остава в екипа ми, заяви Славчо Атанасов. Той съобщи, че част от екипа му ще е от район "Тракия", а разпределението на зам.-кметските места ще бъде поравно между ГЕРБ и ВМРО.