Новият британски посланик и у нас Роб Диксън и кмета на Пловдив
Новият британски посланик и у нас Роб Диксън и кмета на Пловдив / пресцентър, Община Пловдив
Новият британски посланик Роб Диксън у нас се срещна с кмета на Пловдив Здравко Димитров, съобщиха от пресцентъра на общината. Дипломатът е на първото си официално работно посещение в Пловдив от встъпването си в длъжност.

1000 са британските студенти от общо 4000 чуждестранните студенти в деветте висши учебни заведения в Пловдив, сочи справка на общината. Радостно е, че продължаваме да привличаме млади хора, които избират да учат, работят и живеят тук, защото това развива и града, и икономиката като цяло, добавя кметът. В момента в Тракия икономическа зона се изграждат 6 нови завода, като почти половината от местната икономика е съсредоточена в производството, включително и с изработването на части за автомобилната промишленост. Голям е делът на IT и аутсорсинг индустрията, благодарение на доброто бизнес развитие на редица международни компании в сектора, посочва Димитров.
 

пресцентър, Община Пловдив



По думите на заместник-кмета Стефан Стоянов дори и в най-тежките месеци, когато страната и светът бяха изправени пред предизвикателството да се справят с кризата, причинена от разпространението на COVID -19, в региона безработицата е достигнала 7,4 на сто, а това са ниски стойности.

В края на срещата е било изтъкнато доброто сътрудничество и готовността на Община Пловдив да подкрепи идеята на Британското посолство за изграждане на Областен център за жени, жертви на сексуално посегателство.
 

пресцентър, Община Пловдив