Нови инвестиции в Житница
Нови инвестиции в Житница / снимка: dariknews.bg

Нови инвестиции са в ход в хисарското село Житница, потвърди пред Дарик кметът Цецка Йотова. Бутикова пивоварна, цех за колбаси и спортен комплекс ще станат факт в близките месеци, прогнозира тя.

На частен терен, купен преди 12 години, извън регулацията на селото пловдивска компания ще строи фабрика за бутилирано и наливно пиво. За целта фирмата вече е подготвила проект, който ще защитава пред фондовете на ЕС. Имотът се намира близо до 3-класния път за Хисаря и ще бъде много удобен за работата на пивоварната. Очаква се между 30 и 40 души да работят в нея, уточни кметицата.

Известна фирма за преработка на месо вече разширява производството си, като строи нов цех и сушилня за сурово-пушени колбаси в Житница. Изграждането става със собствени средства на дружеството, допълни Йотова.

 

Конната база край Житница също ще се разширява с различни подобрения. Към нея ще бъде построен цял комплекс с хотел, открит басейн и нови спортни съоръжения. Разширението на базата вече започна, строителите работят, уточни кметицата на с. Житница.