/ снимка: Кирил Кирилов
Отчет на МВР-Пловдив
100917
Отчет на МВР-Пловдив
  • Отчет на МВР-Пловдив
15 високоскоростни небрандирани автомобила ще дебнат нарушители по магистрали и първокласни пътища, съобщи в Пловдив зам.-директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Тодор Гребенаров. Т.нар. "бегачки" ще бъдат позиционирани на отсечки, където любителите на високи скорости обичат да изпробват възможностите на колите си.
 
Чрез Фонда за безопасност на движението ще бъдат купени още 200 патрулки за сектор „Пътна полиция“, съобщи Гребенаров. Това се очаква да се случи до края на годината. 120 от тях ще бъдат с високо технологични параметри. Колите ще са комбита, за да може в тях да бъдат поставяни апаратурата и документите на съответния екип. Останалите 80 автомобила ще бъдат високо проходими, за да могат да реагират при бедствия и аварии.
 
25 автопатрулни коли ще бъдат предоставени на пловдивската полиция, обещаха още от МВР. Подобряването на материално техническата база е един от способите, с които министерството планира да ограничи пътния травматизъм. В област Пловдив тенденцията за голям брой пътно-транспортни произшествия се запазва, а броят на ранените и убитите е висок, коментира главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов.
 
Контролът по пътищата ще бъде засилен, предстои закупуване и на нови камери. Следващите месеца министреството е планирало и закупуване на нови тестове за наркотични вещества. Днес се проведе годишният отчет анализ на ОД на МВР-Пловдив. След приключването му Иванов даде добра оценка на работата на пловдивската полиция. По думите му, има какво още да се иска по отношение на битовата престъпност и работата в малките населени места.

Чуйте и от приложеното аудио.