/ netinfo
10 нови автомата за таксуване са монтирани на възлови места в Пловдив, съобщи заместник-кметът по транспорт Златин Велев.

Два от тях са поставени на площад „Сливница“, един – между улиците „Васил Левски“ и „Брезовска“, три броя -  на бул. „Марица-юг“ в отсечката между колелото на бул. „Цар Борис III Обединител“ и Пешеходния мост, един е монтиран на „Марица-юг“.

По един брой от новите паркомати  са поставени и на ул. „Цанко Дюстабанов“ до ПУ „Паисий Хилендарски“, в началото на ул. „Капитан Райчо“ след кръстовището с бул. „Цар Борис III Обединител“, както и от северната страна на бул. „Княгиня Мария Луиза“.

Така общият брой на паркоматите в "Синя зона" в Пловдив вече е 23. Те работят и при най-неблагоприятните атмосферни условия, но са така програмирани, че не таксуват в дните и часовете, когато престоят в зоната е безплатен, коментираха още от Община Пловдив.

Чрез паркоматите може да се заплати 1 лев за по-кратък престой – 40 минути до края на месеца и 30 минути от 2 април. Цената на SMS-ите и талоните засега е 1,50 лв. за 1 час престой в „Синя зона“, а съгласно решение на Общинския съвет от 2 април става 2 лева/час, припомниха още от администрацията.