Нова система за сигурност в Детска градина „Деница“
Нова система за сигурност в Детска градина „Деница“ / район Южен

Кмета на р-н Южен Борислав Инчев, заедно с директорката на Детска градина „Деница“ Ели Грозева дадоха „символичен“ старт на нова система за сигурност в дворното пространство на детската градина. Периметровата охрана  покрива цялата територия на детските площадки и кътовете за игра.

С пускането на системата се гарантира сигурността върху цялата площ и се предотвратяват всякакви злонамерени посегателства върху имуществото и съоръженията. Нашата цел е да осигурим спокойствие на родителите и сигурност за децата и работещите в детската градина, коментира кметът на р-н Южен Борислав Инчев.  Системата вече започна да доказва своята ефективност, защото още в „тестовия“ си период е показала изключително висока надеждност.

Нова система за сигурност в Детска градина Деница
netinfo
Стойността на изградената система е 1900 лв. с ДДС, но ефекта от тази инвестиция е многократно по-висок, защото ние не просто решаваме сериозен проблем, но спестяваме и средства за бъдещи разходи по оправяне на счупени детски съоръжения, пейки и елементи за игра- допълни Борислав Инчев.

Детската градина се намира на бул. „Никола Вапцаров“ № 80 и от т.нар. блокови детски градини.

Системата работи, като от момента на задействането и тя реално осигурява покритие върху цялата територия. При улавяне на движение от човек в охранявания периметър тя подава сигнал към контролния център, откъде уведомяват най-близкият патрул, който трябва да реагира. От момента на задействане на системата патрулът  пристига на място в диапазона от 4 до 7 мин.