/ район Северен

С много настроение, музика и песни бе открита нова детска площадка в пловдивския район „Северен”.

Най-големите малчугани в ДГ "Космонавт" отбелязоха тържествено завършването си

Лентата прерязаха кметът на район „Северен” Ральо Ралев, заместник-кметовете Лариса Кътова, Красимир Асенов и Калоян Георгиев, както и общинският съветник Пенчо Малинов.

Новата придобивка бе осветена от отец Лазар, а малките възпитаници от четвърта група на ДГ „Захарно петле” с директор Цветана Лазарова поздравиха гостите на събитието с любими детски песнички.

Невероятен „Шарен карнавал“ - Ральо Ралев отново сред децата на „Северен“

Новото съоръжение  се намира в междублоковото пространство на бул. ”България” № 230, ул. ”Факел” и ул. ”Генерал Кутузов” в кв. ”Захарна фабрика” и е изцяло съобразено с изискванията на Наредба №1/2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

На площ от 95 кв.м. върху ударопоглъщаща настилка са монтирани четири на брой детски съоръжения за игра:

- 1. Детско комбинирано съоръжение с кула с покрив, различни нива за игра, пързалка, стъпала, мрежа за катерене и др. занимателни елементи.
- 2. Къщичка с покрив, стени и прозорци за игри със сюжети и роли.
- 3. Люлка-"махало" с 2 бр. седалки – тип "кош" за деца до 3 год. и плоска за деца над 3 г.
- 4. Люлка – везна

За безопасността на децата площадката е изцяло оградена, поставени са паркови пейки и обозначителни табели. Стойността на новата придобивка за района възлиза на 50 000 лв.

Ден на Земята в ДГ "Славей" в "Северен"

Родители, деца, както и възрастни жители на квартала лично благодариха на кмета на район „Северен” инж.Ралев за новата детска площадка, като му пожелаха да продължава и занапред да се грижи за облагородяването на района.