Нова детска площадка и фитнес на открито в „Западен”
Нова детска площадка и фитнес на открито в „Западен” / netinfo

Започна изграждането на нова детска площадка и фитнес на открито в район „Западен“. Двата проекта са на обща стойност 20 000 лева и са финансирани от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Изцяло нова детска площадка ще има на улица „Петър Ченков”. Тя вече се изгражда, като ще бъде на мястото на преди съществуващата такава, която бе демонтирана, тъй като бе в лошо състояние и не отговаряше на съвременните стандарти за безопасност. Детската площадка ще включва люлка, пързалка, клатушка и занимателни игри, като под нея ще има ударопоглъщаща настилка, а цялото съоръжение ще бъде обособено с дървена ограда.

Другият проект е за изграждане на площадка за фитнес на открито до новия паркинг на улиците „Дивна”, „Мащерка” и „Белица”. Предвижда се тук да бъдат поставени 4 уреда – успоредка, лост, уред за коремни преси и степер. Отдолу отново ще има ударопоглъщаща настилка, а пространството ще бъде озеленено. Стойността на всеки от проектите е 10 000 лева.

„След премахването на старите уреди от детската площадка, изграждането на нов подобен кът, оборудван с модерни и безопасни съоръжения на улица „Петър Ченков“ беше изключително важно. Още когато правихме паркинга на улиците „Дивна”, „Мащерка” и „Белица” пък, обещах на живеещите тук да направим и фитнес на открито. Сега, благодарение на спечелените проекти по ПУДООС, всичко това ще бъде осъществено”, заяви кметът на район „Западен” Димитър Колев, след като лично инспектира строителните работи на двата обекта.